Severum Red Spot

person Autorius: AKVAZOO.LT list Skiltis: Žuvys Data: favorite Paspaudimai: 160
Severum Red Spot

Akvazoo veislyne išveista ciklidų šeimos žuvis.

Severum Red Spot

Severumas Red Spot -  Cichlidae šeimos žuvis.

Tai dar viena labai graži, Akvazoo veislyne išveista ciklidų šeimos žuvis. Natūralioje aplinkoje šios žuvys gyvena Pietų Amerikoje.

Severumus Red Spot lengva auginti, ir  prižiūrėti. Jas gali auginti tiek pradedantieji tiek pažengusieji akvariumistai. Tik pasirodę pas akvariumistus, pirmieji šios šeimos atstovai buvo vadinami „pseudo diskusais“. Laukiniai severumai savo spalvomis ir marginimu labai panašūs į diskusus. Tačiau, skirtingai nei diskusai, severumai yra nereikli, ypatingų sąlygų nereikalaujanti žuvis.

Severai (kaip tarpusavyje juos vadina akvariumistai) nejautrūs vandens parametrams, tačiau mėgstantys šiltesnį vandenį. Optimali vandens temperatūra akvariume turėtų būti +26-27C.

Severumai Red Spot užauga iki 20-24cm dydžio. Jiems reikalingas didesnės talpos akvariumas. Jei auginsite porą Severumų , jiems reikės akvariumo nuo 150 L. Akvariumo talpa priklauso nuo kiekio, kuo daugiau žuvų, tuo didesnės talpos turi būti akvariumas.

Tokius ciklidus galima puikiai laikyti akvariumuose su gyvais augalais, nes jie neknisa grunto, neskabo augalų lapų. Augalai turėtų būti didesni, suformuojantys stiprią šaknų sistemą, pvz Echinodorus, Criptocorinos, Anubias ir kt. Nerekomenduojamos įvairios samanėlės, ar vadinamos pievelės, nes vis dėlto tai didelė žuvis. Tai tikrai netinkama žuvis į vadinamus Aquascape akvariumus.

Patinas nuo patelės labai sunkiai skiriamas. Grožis nuo lyties nepriklauso, išreikštų skirtumų nėra.

Severumai Red Spot yra visaėdžiai, tačiau labiau jiems tiktų maistas savo sudėtyje turintis didesnę dalį gyvūninės kilmės produktų.Jiems labiau tinkamas maistas yra granulių ar sticks (pagaliukų) pavidale. Žinoma, granulės turi būti atitinkamo dydžio, parenkant jas pagal žuvies dydį.

Norint, kad šie ciklidai atskleistų savo spalvas ir grožį, būtina užtikrinti geras sąlygas ir maitinti geros kokybės maistu. Spalvoms atskleisti, reikėtų duoti žuvims maisto turinčio astaksantino bei karotinoidų.

Kadangi Severumai Red Spot, yra neagresyvi, neplėšri žuvis, akvariume ją galima laikyti ir su nedidelėmis žuvimis. Tačiau labai smulkias žuveles, tokias kaip neonai, kardinolai ir pan., severumai gali palaikyti jiems skirtu maistu. Nors ir priklauso ciklidų šeimai, nerekomenduojama laikyti severumų su labai agresyviomis, savo teritoriją ginančiomis žuvimis.

Severumų yra ir kitokių spalvinių gamų – standartinė natūrali spalva yra pilka, taip pat yra geltonų, auksinių, Rod Keilų (su „raudona apykakle“).

Akvazoo veislyne išveisti Severum red spot tikrai papuoš jūsų akvariumą. Šių žuvų jūs galite įsigyti mūsų Akvazoo parduotuvėse, bei kitose mūsų partnerių parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis